Головне меню
Ваша заявка
|
Камери дозрівання бананів від компанії "ПРАЙМХОЛОД"Штучне дозрівання бананів (або інакше – газація бананів) при допродажній підготовці дозволяє забезпечити якісне зберігання незрілих фруктів при транспортуванні з місць вирощування. Процес проходить за спеціальною технологією при суворій підтримці температурного режиму та режиму вологи, які змінюються за певним графіком. Саме це й забезпечує спеціальна система газації бананів. Процес газації бананів стимулюється етиленом – газом, виділеним дозрілими фруктами і овочами. Плоди набувають красивого жовтого забарвлення, а з крохмалистих речовин утворюються фруктові цукри, які надають плодам солодкий смак. Газація бананів включає в себе кілька етапів, на кожному з яких суворо дотримується температурний режим. Обладнання для газації бананів включає в себе спеціальну герметичну камеру, що дозволяє здійснювати нагрівання та охолодження завантажених у неї плодів, зволожувач повітря та пристрій для подачі етилену.
Процес дозрівання бананів стимулюється етиленом (так званим банана-газом). Ним продукт обробляється в один з днів циклу. У процесі газообміну в плодах відбуваються наступні зміни: крохмаль переходить в цукор; тверда м'якоть розм'якшується; зелений хлорофіл в шкірці руйнується, що дозволяє проступати жовтизні; банан виділяє значну кількість тепла. На сьогоднішній день етилен поставляється одним з представлених способів: Для рівномірного дозрівання продукції використовуються різноманітні системи активного вентилювання. Управління процесом газації бананів можна здійснювати з віддаленого персонального комп'ютера. У цьому випадку оператор-технолог отримує можливість: Ще одним основоположним чинником правильного дозарювання є циркуляція повітряних мас. Потрібно при цьому правильно вибирати обладнання і порядок штабелювання тари. У правильно завантаженій камері повинна бути передбачена можливість закачування повітря буквально крізь кожну коробку. Це важливо при дозарюванні з примусовим охолодженням. Щоб не виникло проблем при дозарюванні, не повинно бути недовантаження камери. Оптимальне завантаження має бути не менше 50% проектної ємності. Якщо є необхідність збільшення повітряного потоку, що проходить крізь коробки, слід підтримувати вищу вологість повітря, щоб уникнути втрати ваги, висушування (дегідрації) бананів. У камері дозарювання відносна вологість повинна підтримуватися на рівні 80-95%. Це необхідно для підтримки товарного вигляду продукту. Додатково можуть бути встановлені: Пропоновані камери є функціонально універсальними і можуть бути використані для дозрівання й зберігання інших етилен-достигаючих овочів і фруктів: помідорів, полуниці, авокадо, яблук, груш. ТОВ «ПРАЙМХОЛОД» виконає весь комплекс робіт з підбору обладнання, постачання, монтажу та вводу в експлуатацію камер газації 2-3-4 покоління за кількома варіантами технологічного устрою. Камери газації розрізняють за ємністю: Можуть бути частково або повністю автоматизованими. Для прискорення дозрівання бананів застосовується як правило газ-етилен, що виробляється вбудованим етиленгенератором. Компанія "ПРАЙМХОЛОД" готова надати весь комплекс обладнання, необхідного для проведення дозарювання: Для отримання більш детальної інформації Ви можете: |
Ми пропонуємо
Охолоджувачі рідини Ми пропонуємо
Холодильні агрегати |
Залиште заявку на продукцію |