Логотип – ПРАЙМХОЛОД
м.Київ, вул. Бориспільска, 9

Камери дозрівання бананів від компанії "ПРАЙМХОЛОД"

Штучне дозрівання бананів (або інакше – газація бананів) при допродажній підготовці дозволяє забезпечити якісне зберігання незрілих фруктів при транспортуванні з місць вирощування. Процес проходить за спеціальною технологією при суворій підтримці температурного режиму та режиму вологи, які змінюються за певним графіком. Саме це й забезпечує спеціальна система газації бананів.

Процес газації бананів стимулюється етиленом – газом, виділеним дозрілими фруктами і овочами. Плоди набувають красивого жовтого забарвлення, а з крохмалистих речовин утворюються фруктові цукри, які надають плодам солодкий смак.

Газація бананів включає в себе кілька етапів, на кожному з яких суворо дотримується температурний режим.
- Початок режиму дозарювання – температура бананів відповідає +13 ° С.
- Початок режиму газації – подача газу починається при температурі +14 ° С.
- Запуск процесу дозрівання бананів.
- Початок режиму охолодження.

- Закінчення циклу дозарювання – режим зберігання +14 ° С.
Розрізняють сім стадій зрілості бананів, перша – зелені, сьома – повністю зрілі плоди з темно-коричневими точками на поверхні шкірки. Це найсолодші і найсмачніші банани, але термін їх зберігання не перевищує двох діб. Для оптового продажу потрібно 3-4 стадії. Такі банани можуть зберігатися в умовах складу 3-10 днів при температурі 13-15 ? С.

Обладнання для газації бананів включає в себе спеціальну герметичну камеру, що дозволяє здійснювати нагрівання та охолодження завантажених у неї плодів, зволожувач повітря та пристрій для подачі етилену.

Процес дозрівання бананів стимулюється етиленом (так званим банана-газом). Ним продукт обробляється в один з днів циклу. У процесі газообміну в плодах відбуваються наступні зміни: крохмаль переходить в цукор; тверда м'якоть розм'якшується; зелений хлорофіл в шкірці руйнується, що дозволяє проступати жовтизні; банан виділяє значну кількість тепла.

На сьогоднішній день етилен поставляється одним з представлених способів:
- Каталітичний генератор
- Банановий газ-32
- Чистий етилен в балонах
- У спеціальних тубах.

Розрізняють прискорений (4 дні), нормальний (5-6 днів) і повільний (8 днів) режими дозрівання. Режим вибирають залежно від стану партії, розміру ринку та інших факторів. Більш висока якість плодів спостерігається при повільному дозарюванні бананів при знижених температурах.

Для рівномірного дозрівання продукції використовуються різноманітні системи активного вентилювання.

Управління процесом газації бананів можна здійснювати з віддаленого персонального комп'ютера.

У цьому випадку оператор-технолог отримує можливість:
- Оперативно контролювати всі необхідні параметри (температуру і вологість повітря, температуру пульпи банана);
- Контролювати до 10 камер одночасно;
- У разі необхідності змінювати алгоритм циклу і температурні налаштування;
- Отримувати інформацію про несправності обладнання.

Ще одним основоположним чинником правильного дозарювання є циркуляція повітряних мас. Потрібно при цьому правильно вибирати обладнання і порядок штабелювання тари. У правильно завантаженій камері повинна бути передбачена можливість закачування повітря буквально крізь кожну коробку. Це важливо при дозарюванні з примусовим охолодженням. Щоб не виникло проблем при дозарюванні, не повинно бути недовантаження камери. Оптимальне завантаження має бути не менше 50% проектної ємності. Якщо є необхідність збільшення повітряного потоку, що проходить крізь коробки, слід підтримувати вищу вологість повітря, щоб уникнути втрати ваги, висушування (дегідрації) бананів. У камері дозарювання відносна вологість повинна підтримуватися на рівні 80-95%. Це необхідно для підтримки товарного вигляду продукту.

Додатково можуть бути встановлені:
- Автоматична система підтримки вологості;
- Автоматична вентиляція камер;
- Додаткові датчики контролю температурного поля камери і маси бананів.

Пропоновані камери є функціонально універсальними і можуть бути використані для дозрівання й зберігання інших етилен-достигаючих овочів і фруктів: помідорів, полуниці, авокадо, яблук, груш.

ТОВ «ПРАЙМХОЛОД» виконає весь комплекс робіт з підбору обладнання, постачання, монтажу та вводу в експлуатацію камер газації 2-3-4 покоління за кількома варіантами технологічного устрою.

Камери газації розрізняють за ємністю:
- 12, 24, 36, 48 палетомісць,
розміщенню палет всередині камери:
Одно-, двох-, три-, чотириярусні,
технологічного виконання:
1,2,3,4-камери покоління.

Можуть бути частково або повністю автоматизованими. Для прискорення дозрівання бананів застосовується як правило газ-етилен, що виробляється вбудованим етиленгенератором.

Компанія "ПРАЙМХОЛОД" готова надати весь комплекс обладнання, необхідного для проведення дозарювання:
- Холодильне обладнання (компресорний агрегат, повітроохолоджувачі та конденсатори); теплоізоляція камери газації бананів (стіни, стеля та двері);
- Систему вентиляції;
- Систему подачі етилену;
- Систему зволоження;
- Процесор управління дозарюванням і систему дистанційного моніторингу та управління.

Для отримання більш детальної інформації Ви можете:
• Зателефонувати за телефонами у Києві (044) 369-58-19, (044) 227-50-17
• Написати листа на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
• Заповнити форму замовлення

index.php?option=com_content&view=article&catid=10&id=25 "ПРАЙМХОЛОД" -
багатофункціональне підприємство,
що реалізує найбільші проекти з комплексного оснащення
системами холодопостачання

Залиште заявку на продукцію
або послуги, що Вас цікавить.
Ми обов'язково з Вами зв'яжемося.

Компанія "ПРАЙМХОЛОД" виконує
проектування, будівництво та
реконструкцію складських
низькотемпературних приміщень.
Підбір оптимального оснащення.

© 2018 PRIMEHOLOD. Всі права захищені